El Centre del Carme cultura contemporània acull dissabte que ve, 27 de maig, la sèptima edició del festival de videoart Under the SubSubway Vídeo Art Night, l’únic festival en València dedicat exclusivament al videoart.
Under the SubSubway Vídeo Art Night és un esdeveniment a nivell internacional enfocat únicament al videoart amb projeccions en les parets dels carrers, espais d’art, galeries, centres culturals, etc.
A més del Centre del Carme les projeccions es realitzaran de forma simultània en Accademia di Belle Arti di Brera (Milán), The Local (New York), Centre Cultural i de Creació Casa Planas (Palma de Mallorca), La Casa Amarilla (Málaga), Centro Cultural PLANA (São Paulo), FAC. Feria de Arte en Casa (Madrid) y en el PARACAIDISTA, Movie Bar (Madrid) fent este esdeveniment artístic cada vegada més global en cada una de les seues noves edicions.
Segons el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont “estem obrint el Centre del Carme a tot tipus de manifestacions artístiques vinculades amb la cultura contemporània donant-los el valor i l’espai que es mereixen en el marc d’art actual”.
“En este sentit a més de la pintura mural que exhibim de la mà de la iniciativa ZEDRE o a partir de demà amb l’exposició ‘Joc’, dissabte que ve assistirem a una vetlada sobre videoart dirigida per l’artista valencià Antonio Ortuño en connexió amb altres sis ciutats de diferents parts del món”.
“Under the SubSubway Vídeo Art Night és un festival que sorgix de la iniciativa de base, d’una forma autogestionada que ha anat creixent i a la que ens sumem per a donar-li el nostre suport i el nostre reconeixement com un festival genuí que busca acostar el videoart a tots els públics” ha explicat Pérez Pont.
El passat mes d’abril es va obrir el termini per a presentar lliurement vídeo creacions que no sobrepassaren els 5 minuts. A la convocatòria han concorregut més de 200 propostes de què s’han seleccionat 30 que formaran part d’una gran obra visual a manera de cadàver exquisit, mig de creació usat per les surrealistes basat en l’aportació lliure.
Artistes de deu nacionalitats distintes, entre els que es troben onze espanyols, participen en este esdeveniment que es desenrotlla a través de la xarxa.
L’esdeveniment de dissabte que ve es presenta d’una forma lúdica on disfrutar del treball dels creadors i fer visible esta manifestació artística.
El Centre del Carme donarà la benvinguda a partir de les 20 hores a ritme de música dels Djs N2 i Franky disc-jockey, invitant a un vernissagge acompanyat d’uns refrescants còctels oferits per Mixologist Academy, mentres els assistents podran anar acomodant-se en el claustre gòtic per a presenciar les projeccions. A poqueta nit començarà la projecció anticipant-se Antonio Ortuño director i comissari del festival que des de New York per a presentar i donar pas als 80 min de videoart.
Under the SubSubway Vídeo Art Night busca trencar patrons i estereotips visuals, invitant el públic a deixar-se portar per l’experimentació i la sorpresa.
Artistes i obres seleccionades
Els artistes i les obres seleccionades que participen en l’esdeveniment són: Daniel Wechsler, ‘Dust’ (United Kingdom); Sandrine Deumier ‘Affordable Dreams 01’ (France); Francisco Orallo ‘Smoke signals’ (Spain); Márcia Beatriz Granero. ‘Minada’ (Brazil); Rafael Blanco ‘Crono en Y’ (Spain); Shelley Jordon ‘Night Flight’ (USA); Concha Vidal ‘Diving in your absence’ (USA);Lino Mocerino. ‘Shrine v2.4.5’ (Italy); Maria Vidagañ ‘Running at a Stand Still’ (Spain); Giacomo Cosa ‘Habemus Papam’ (Italy); Tino Varela ‘I am the light of the hill’ (Mexico); Iñaki Rodrigo Vera ‘Power to change’ (Spain); Kuesti Fraun ‘EILAND’ (Germany); Damian Lintell-Smith ‘Empire of Rusted Steel by Psychiceyeclix’ (United Kingdom) Paul Clay ‘LES Vid Cartoon’ (USA); Lisi Prada ‘Scopic Drive [Deriva Escópica]’ (Spain); Raziel H C ‘Subset’ (Mexico); Elena Wen ‘In time’ (Taiwan/USA); Janaina Wagner ‘Progress’ (Brazil); Abel Jaramillo ‘Prologue (NHLAPN)’ (Spain); Roberto Voorbij ‘Without clear purpose’ (Netherlands); Miquel Garcia ‘EUROPE’ (Spain); Jorge H. Rosas ‘Above’ (Mexico); Avelino Sala ‘The truth is corrupted with the silence’ (Spain); Mateo Fernández-Muro. ‘La Longue Route’ (Spain-USA); Marla Francis La Scala ‘High reactions’ (Italy); Jeanne Verdoux ‘La route’ (USA); Ivana Larrosa ‘Drinking piece for orchestra’ (USA-Spain); Fernando Clemente ‘La mirada del otro’ (Spain).