El Centre del Carme Cultura Contemporània ha acollit este matí la sexta edició del taller ‘Mus’n’ Babies’ per a bebés de 0 a 3 anys, organitzat pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb UTEM Escola de música.
‘Mus’n’ Babies’ és una activitat pionera a Espanya, en l’àmbit de l’educació artística, que unix els conceptes de “Música”, “Museu” i “Bebé” i consistix a realitzar visites dinamitzades als museus i les seues exposicions temporals aplicant tècniques d’educació musical.
L’activitat entronca amb les noves polítiques de suport a la formació amb projectes basats en l’experiència artística com a base d’un procés d’aprenentatge vital.
30 famílies han participat este matí en un taller molt especial, el més reflexiu de tots els que s’han realitzat i que ha invitat als xicotets a connectar amb l’obra contemporània a través de la música.
El taller s’ha desenrotllat en l’entorn de la mostra ‘A manera de reflexió’ integrada dins de la macro exposició ‘Discursos Premeditats. Col·lecció Fundación Caja Mediterráneo’’ que ocupa el Centre del Carme fins a finals d’abril i que repassa els últims 40 anys de l’art espanyol contemporani.
‘A manera de reflexió’ està composta per obres i artistes que inviten a l’espectador a reflexionar. Sobre el propi concepte de la reflexió: acció i efecte de reflexionar, considerar nova o detingudament quelcom, meditar, suggerir, però també sobre l’acció i efecte de reflectir-se.
Amb este fil conductor este ‘Mus’n’ Babies’ ha invitat els pares a reflexionar sobre el fet que els xiquets són un reflex dels seus pares. Eixa comuna preocupació que sorgix de la responsabilitat d’educar als fills i ser un exemple per a ells.
Cada taller està específicament dissenyat i estudiat per a cada exposició de manera que la visita es va detenint en les diferents obres extraient d’elles el seu significat i la seua musicalitat.
Açò convertix al taller en una experiència única i inèdita amb múltiples lectures, des de la més sensorial, en la que els xiquets s’impregnen de la música i de les obres d’art, fins a la més reflexiva en la que els pares poden traure les seues pròpies conclusions com resultat de l’experiència.
Els monitors d’UTEM Escola de Música han posat banda sonora a les obres d’Ignasi Aballí, Jordi Alcaraz, José Manuel Ballester, Joan Fontcuberta, Joan Hernández Pijuán, Lluís Hortalà, Prudencio Irazábal, Oliver Johnson, Carlos León, Íñigo Manglano-Ovalle, Antonio Mesones, Nicolás Munuera, Antonio Murado, José Antonio Orts, Jesús Pastor, José María Sicilia i Darío Urzay.
Xicotets i majors han experimentat el seu acostament a l’obra contemporània a través de la música, l’audició, el cant i el ball. La imitació, el reflex del so a través de l’eco i un infinitat de ferramentes sensorials s’han sumat hui a la seua motxilla d’aprenentatge.
A més el taller ‘Mus’n’ Babies’ del Consorci de Museus es complementa amb l’Espai de Telles, l’espai permanent del que disposa el Centre del Carme per a la primera infància, completant així una programació dirigida a este segment de la població que no solen comptar amb activitats adaptades per a ells en els Museus, quelcom fonamental en la seua projecció de futur com a emissors de cultura.
Pròxims tallers ‘Mus’n’ Babies’ els dies 2 i 23 d’abril. Entrada gratuïta (aforament limitat). Informació i reserves: 96 192 26 44 / 96 315 20 24 e-mail: didactica@consorciomuseos.es; www.consorcimuseus.gva.es. / #MusnBabies